Kiskastély - Gödöllő

Február első napjaiban nagy nyilvánosság kíséretében, ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a gödöllői Kiskastély. A nyitó fogadáson a Kiskastély tulajdonosait kérdeztük a Kiskastély létrejöttéről és a további terveikről:

 

Boros György:
A nyolcvanas évektől kezdve foglalkozom a teniszsporttal, Gödöllőn, a Szabadság téren található teniszpályát vezettem. ’89-ben a pálya nyitómérkőzését nem mással, mint Mark Palmerrel, az akkori amerikai nagykövettel játszottam, aki akkor azt mondta nekem: Gödöllőt a világ közepének tartja, amit elhittem neki és azóta én is így gondolom – ebben hiszek. Az idő múlásával a sport, így a tenisz iránti igények is megváltoztak, növekedtek, ezért a fentebb vázolt hitvallásnak megfelelően úgy éreztem, Gödöllő kiérdemelne végre egy magas színvonalú létesítményt, ahol nagyobb országos, illetve nemzetközi versenyek megrendezésére is sor kerülhet. Remélem, hogy ez a teniszcentrum közép és hosszútávon, Gödöllőn és Magyarországon egyaránt meghatározó lesz a hazai sportéletben.

 

Dr. Haupert József:
A legkülönbözőbb hasznosítási elképzelések jártak a fejünkben mielőtt konkrét terveket fogalmaztunk volna meg az ingatlan kapcsán, mígnem 2004. májusában dr. Gallyas Igor fejéből kipattant az ötlet: építsünk egy kastélyt, a Kiskastélyt. Elképzeléseinket szakemberekkel egyeztettük, vázlatokat készítettünk, majd Jusztin Erzsébet tervezővel, Nagy Gábor külső-, illetve Kovács Erika belsőépítésszel 2004. szeptemberében hivatalosan is megkezdtük a munkát Sipos János építésvezető vezényletével, aki a műszaki teendők elvégzését felügyelte. A kőműves munkákat az Ádám Bautrade cég végezte, a kivitelezés oroszlánrészét képező épületgépészeti fejlesztéseket Sebők Ferenc, valamint a Galga Épszer jegyzi, míg a konyhatechnikai berendezéseket a Gastro Group Kft.-nek köszönhetjük. Az így elkészült komplexumot 2005. decemberében adtuk át.

 

Dr. Gallyas Igor:
„A múltra építeni a jövőt!” ez volt az a gondolat, ami a Kiskastélyt létrehozta. Egy világszerte ismert épületegyüttes - a Gödöllői Királyi Kastély- külső formáját, vonalait tartottuk meg, sőt a Kiskastély étterem és a lobby bár berendezése, hangulata szintén a kastélyok világát és korát idézik. Az étlap ínyencségeihez – a már-már feledésbe merülő magyar étel-remekekhez és a nemzetközi gasztronómia egy-egy kitűnőségéhez - a legmodernebb konyhatechnika biztosítja a feltételeket. Hiánycikk volt ez idáig a városban – de, okkal mondhatom a környéken is – a színvonalas rendezvényterem, ebből három található a házban. A Kiskastély komplexum előfutára volt a négy teniszpálya – amelyek nyáron nyitottak, télen fedettek – de hogy teljesebb legyen a sportolási lehetőségek kínálata, a Kiskastély alsó szintjén -300 négyzetméteren – kapott helyett a fitness terem. Mindez azonban „csak a váz”: ahhoz hogy élettel teljen meg a Kiskastély, folyamatosan magas színvonalra, élményszámba menő eseményekre és olyan emberekre van szükség, akik számára a színvonal élvezete és az élvezet színvonala egyaránt fontos!

Várjuk Önöket!


Böngésszen hazánk kistérségeinek hírei között!
A hírek szerkesztői, azaz a kistérségek települései és azok szervezetei, cégei, intézményei ajánlják figyelmébe az aktualitásokat!